KMO-portefeuille

PXL-LVEB Case studies is een erkend opleidingsverstrekker voor de 'KMO-portefeuille'.Meer info vindt u op: www.kmoportefeuille.be Het erkenningsnummer van PXL-LVEB Case studies is DV.O213788 (zijnde letter O, gevolgd door het getal 213788).

Wat?
Via een interactieve webtoepassing (met elektronische portefeuille) kan u subsidies aanvragen en projecten betalen.

Voor wie?
Voor zelfstandigen, vrije beroepen en kmo’s die aan de opgelegde voorwaarden voldoen.

Hoeveel?
Elke kmo kan een budget vrij besteden voor opleiding:
Kleine ondernemingen: 30% subsidie
Middelgrote ondernemingen: 20% subsidie
Het maximale steunplafond per jaar is 7.500 euro steun.

Werkwijze?
Maakt u voor het eerst gebruik van de kmo-portefeuille? Dan moet u zich registreren via de website www.kmoportefeuille.be.
Bent u reeds geregistreerd op de website van de kmo-portefeuille? En wenst u de kmo-portefeuille aan te wenden voor een opleiding die door PXL-LVEB Case studies wordt georganiseerd? Dan kan u een subsidieaanvraag indienen, waarbij u volgende stappen doorloopt:

  1. Aanvraag subsidie online : http://www.vlaio.be/themas/kmo-portefeuille. (Kies voor ‘Snelle links’ : login KMO portefeuille). Erkenningsnummer van Hogeschool PXL : DV.O213788 . Onze opleidingen zijn vrij van BTW en mogen voor het volledige bedrag aangevraagd worden.  U ontvangt meteen een mail van de Vlaamse overheid (Sodexho) met de vraag tot storting van uw eigen aandeel binnen de 30 dagen.  Na ontvangst van uw storting vult de overheid de portefeuille aan tot 100%.
    Het minimum projectbedrag binnen de pijler Opleiding bedraagt € 100.
  1. Gelieve de raamovereenkomst op te maken en door te mailen naar nathalie.voets@pxl.be.
  1. Online inschrijving voor uw opleiding op onze website (gelieve het KMO-projectnummer te noteren). Hogeschool PXL bezorgt u uw factuur.
  1. U betaalt deze via de website van de KMO Portefeuille door te klikken op de knop ‘betalen’ achter het KMO projectnummer.

Opgelet!
Een subsidieaanvraag wordt ingediend op basis van onze raamovereenkomst. U kunt tot uiterlijk 14 kalenderdagen na de start van de opleiding een subsidieaanvraag indienen.  Na deze termijn kunt u - conform de wettelijke aanvraagtermijn van de overheid - geen aanspraak meer maken op een subsidie voor deze overeenkomst of inschrijving.
Gelieve er rekening mee te houden dat de KMO-subsidie volledig opgenomen moet worden ten laatste op 31/12 volgend op het jaar van de aanvraag.
De KMO-portefeuille is slechts een betaalmiddel en valt onder de volledige verantwoordelijkheid van de aanvrager.